2021. július 21-én, 14:00-tól: Mentálhigiénés tanácsadás 5. alkalom – Alkotó-fejlesztő foglalkozás képzőművészeti technikák segítségével

Ingyenes önképző esemény Szabadszálláson, 2021. július 21-én, 14:00-tól, Mentálhigiénés tanácsádás programsorozatunk keretében.
Helyszín: Alapszolgáltatási Központ (Árpád út 5.)!

A járványügyi korlátozások feloldása után személyes részvétellel.
A részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz (név megadása) kötött.

A foglalkozás során a relaxáció és az alkotás módszerével segítjük a belső erőforrások mozgósítását, a kreatív energiák pozitív hatásainak megnyilvánulását, az egészségmegőrzést és az egészségfejlesztést.  Előadó: Kerepes Leila

A foglalkozás során a ráhangolódó nyitó gyakorlat során a csoporttagok megosztják egymással az aktuális érzelmi-hangulati állapotukat. Majd röviden bemutatásra kerülnek a foglalkozás során használható képzőművészeti technikák alkalmazása (akvarell, olajpasztell, porpasztell, agyag). A foglalkozás nem művészképzés, nem igényel semmilyen képzőművészeti előképzettséget. A szabad önkifejezés, a kreativitás megélése, az alkotás folyamatával fejti ki pozitív, fejlődést elősegítő, egészségmegőrző hatását. Az elkészült alkotásokat nem minősítjük, nem értékeljük, mivel az alkotás célja a szabad önkifejezés.

A rövid relaxációs gyakorlat során a résztvevők egy fát jelenítenek meg belső gondolataikban. A fa szimbolikáját tekintve komplex szimbólum, magát az életet szimbolizálja, törzse jelenti az összeköttetést az alsó és a felső világok között, az élet és a halál között, a gyökerek és az ágak között. Szimbóluma az örök fejlődésnek, a növekedésnek, a változásnak és a megújulásnak, de az örökzöldek révén az öröklétnek és az állandóságnak is. Hosszú életével az időmúlás, a visszafordíthatatlan idő jelképe, életének éves ritmusával az örök körforgást, a periodikus időt jelképezi. A fa a család szimbóluma is. A fa szerteágazó ágrendszere a származási rendet mutatja a családfaképeken.

A rövid relaxációt követően mindenki megjelenítheti a saját fáját a választott képzőművészeti technika segítségével. Az alkotások elkészülését követően címet adunk alkotásunknak, megtekintjük egymás alkotását, majd bemutatjuk egymásnak az elkészült alkotásokat.

A foglalkozás egy rövid záró körrel ér véget.

Korábbi szociális tanácsadás témájú rendezvényeinkről ide kattintva tájékozódhatsz.

A rendezvény a “Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért, TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003” pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.