2021. június 3-án 13:00-tól: “Jog a mindennapokban: Szociális ellátások Magyarországon – Igénylés és jogi háttér”

Az előadás látogatása ingyenes a járványügyi intézkedések betartásával, helyszíni regisztrációval. Kérdezésre is lehetőség nyílik a jogi szakértőtől!

Időpont: 2021. június 3. csütörtök, 13:00-tól.
Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Szabadszállás

Téma: Szociális ellátások igénylése és jogi háttere

Nem könnyű eligazodni a jogszabályok sokaságában, sem az ellátásokban érintetteknek, sem az ügyintézőknek, sem az ellátások iránt érdeklődőknek. Magyarország szociális ellátórendszere meglehetősen szerteágazó.

Nehezíti a tájékozódást a jogszabályok gyakori változásán túl az is, hogy az ellátások igénylése és megállapítása különböző szervek hatáskörébe tartozik.  

A jelenleg igénybe vehető ellátásokról szóló tömör összefoglalóval az eligazodást szeretnénk megkönnyíteni. A könnyebb áttekinthetőség érdekében az ellátások bemutatásánál jelezzük a vonatkozó jogszabályt, továbbá feltüntetjük a jogosultak körét és a juttatás összegét. 

Reméljük, előadásunk hatékony segítséget nyújt a szociális lehetőségeik megismerésében, azok gyakorlati hasznosításában és jogaik érvényesítésében.

Minden előadáson felmérjük, hogy  mely jogi témák, problémák iránt érdekednek a résztvevők. Ezért ha, van konkrét jogi problémád vagy csak egy jogi terület mely foglalkoztat, akkor az előadáson ezt lesz lehetőséged elmondani, ugyanis ezeknek a megvitatására a későbbiekben azaz a teljes előadássorozatban kiemelt figyelmet szentelünk.

Információ Jogi segítségnyújtás programsorozatunkról, az oldalon kérdezésre is lehetőség nyílik a jogi szakértőtől: https://www.egyuttszabadon.hu/jogi-segitsegnyujtas/
„Jog a mindennapokban” elődássorozat korábbi előadásai:
1.: https://www.egyuttszabadon.hu/2021-03-04-jog-a-mindennapokban-kerdezesi-lehetoseg/
2.: https://www.egyuttszabadon.hu/2021-aprilis-22-jog-a-mindennapokban/
3.: https://www.egyuttszabadon.hu/2021-majus-6-jog-a-mindennapokban/

A rendezvény a “Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért, TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003” pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.