2021.06.20-24.: Fejlesztő tábor gyerekeknek Balatonkenesén

A 10-14 év közötti szabadszállási gyerekek a június 20-24. között megrendezésre kerülő fejlesztő táborban élvezhették a balatoni életet felkészült szakemberek felügyelete mellett. A szórakozás mellett hasznos dolgokat is tanultak: csoportos és egyéni kézműves foglalkozásokon vettek részt, minden nap volt lehetőség játékra és versengésre, és persze több alkalommal a strandot is meglátogatták.

A szakmai program összeállítását és lebonyolítását az Együttszabadon programsorozat megbízásából olyan szakemberek végezték, akik hátrányos helyzetűek, kiemelten gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedésének támogatásában, ezen csoportok napi szintű motiválásában tapasztaltak.

Minden reggel az aznapi menetrend meghatározásával és kifüggesztésével indult a nap:


A tábor utolsó napján, a hazaindulás előtt a gyerekek és táborvezetők játékos formában foglalták össze a tábor tapasztalatait, a résztvevők felidézték kedvenc pillanataikat és a tanultakat.


A rendezvény a “Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért, TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003” pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.