Ingyenes appok, amelyek jobbá teszik az életed

Ma már szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal. Az alkalmazásoknak köszönhetően lehetőségünk van nemcsak szórakozásra és kommunikációra használni eszközünket, de önképzésre, formába kerülésre és a pénzügyi helyzetünk javítására is fordíthatunk akár csak napi néhány percet – ezzel pedig jobbá tehetjük magunk és környezetünk életét.

Nézzünk néhány példát remek és ingyenes alkalmazásokból kategóriánként, melyeket le tudsz tölteni a telefonodra. Várjuk a hozzászólások közé a Te kedvenceidet is!

Pénzügyi tudatosság – Koin app

Nagyon fontos tudni, hogy mire költjük el a pénzünket egy hónapban, hiszen így utólag át tudjuk nézni, hogy melyek azok a területek, amelyekből érdemes faragni. Sok volt a chips és az édesség ebben a hónapban? – Érdemes kicsit visszafogni a nassolást a következő hónapban, és az így felszabadult pénzt megtakarítani egy nagyobb pénzügyi cél érdekében.

Mi lehet az a nagyobb cél, amiért érdemes lenne tudatosan bánni a pénzügyeiddel? Kerékpár, autó, felújítás vagy akár nyaralás a családdal? Gondold végig, hogy miket valósítanál meg, ha sok (vagy legalább több) pénzed lenne, és vágj bele a költéseid követésébe még ma. Eltarthat néhány hétig-hónapig míg eredményt látsz, de ez az első lépés a szabadság felé!

Az alkalmazás magyar nyelven is használható és minden alkalmazásboltban elérhető. Így keress rá: „Koin” (Koin Europe Ltd.)

Nyelvtanulás játékosan – Duolingo

A világ egyik legnépszerűbb okostelefonos alkalmazása a több mint félmilliárd (!) ember által használt vagy legalább kitalált nyelvtanulós app, a Duolingo. Sikerét az egyszerű kezelhetőségének és a száznál is több nyelvkurzusának köszönheti. Magyarul is több nyelvet (angol, német) elérhetünk, de a kisebb vagy egzotikusabb nyelvek tanulásához már kell tudnunk angolul.

Azt javasoljuk, hogy adj neki egy esélyt, akár csak szórakozásból is: Az alkalmazás kezelése mind telefonon, mind számítógépen egyszerű, a mérföldköveknek és az ösztönzőknek köszönhetően szinte játszunk, miközben nyelvet tanulunk. Magyarországon az egyik legfontosabb tudás az idegennyelvek (főleg az angol és a német) ismerete, ha ebben sikerül fejlődnöd, sokkal jobb esélyekkel indulsz a munkaerőpiacon, és a jóval nagyobb fizetésre is számíthatsz. Érdemes tehát belevágni, és a napi néhány percet szánni a nyelvtanulásra – akár felnőttként, de akár már általános iskolás korban is.

Az alkalmazás magyar nyelven is használható és minden alkalmazásboltban elérhető. Így keress rá: „Duolingo”

Mentális egészség, alvás, meditáció – Calm

Az egészségünk szempontjából az egyik legfontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A Calm applikáció az elalvásban, az ellazulásban és a meditációban lehet a segítségedre. Hangokkal, zenével, légzőgyakorlatokkal és akár estimesékkel segít az ellazulésban és a külvilág kizárásában. Próbáld ki, ha stresszoldásra vagy kikapcsolásra van szükséged.

Az alkalmazás angol nyelven használható, de könnyen kitapasztalható. Minden alkalmazásboltban elérhető. Így keress rá: „Calm”

Tudatos étkezés fogyás vagy hízás érdekében – MyFitnessPal

Diétázás és önámítás helyett érdemes először egyáltalán képbe kerülni azzal, hogy pontosan mennyit és mit eszünk egy nap. Így tudni fogjuk, hogy mennyi kalóriát (fehérjét, szénhidrátot, zsírt) viszünk be egy nap, mennyi cukrot és vizet fogyasztunk.

A fent bemutatott Koin apphoz hasonlóan itt is a mérés a legjobb módja annak, hogy tudatosak lehessünk – ezúttal az étkezésünkkel. Az alkalmazás lehetőséget nyújt a vonalkódok beolvasására bolti termékekről, így azonnal megtudjuk, hogy például az elfogyasztott mirelit pizza mennyivel dobta meg az addigi bevitelünket.

Az app javaslatokkal is szolgál, hogy az élérni kívánt súlyhoz mennyit és mit vigyünk be. A legnehezebb rész a kaják-piák folyamatos felvitele lesz, de ha ezt sikerül megszokni, nagyon hatékony eszközt tartunk a kezünkben, melynek egészen gyorsan látható az eredményessége.

Az alkalmazás angol nyelven használható (segít a Google Translate és a Duolingo). Minden alkalmazásboltban elérhető. Így keress rá: „MyFitnesspal”

Testmozgás – Strava

A Strava az egyik legnépszerűbb fitness app, melynek segítségével nemcsak saját mozgásunkról tudunk meg többet, de barátainkat is meghívhatjuk, hogy – akár csak virtuálisan is – közösen induljunk mozogni, edzeni. Motiváló látni, hogy a többiek elmentek kocogni, kerékpározni, és ennek köszönhetően mi is könnyebben mozdulunk majd ki.

Térképpel, rekordok mérésével, kihívásokkal és akár ranglistákon vehetünk részt ebben a világszintű mozgalomban. Mozogni jó, mozogni egészséges: kitisztítja a fejet és meghosszabbítja az életet. Vágj bele még ma, és legalább néhány naponta csinálj valamit, ami szórakoztató, de azért egy kicsit megerőltető.

Használata okostelefonnal vagy más GPS-szel rendelkező okoseszközzel lehetséges. Az alkalmazás angol nyelven használható (segít a Google Translate és a Duolingo). Minden alkalmazásboltban elérhető. Így keress rá: „Strava”

Várjuk visszajelzéseidet és a te kedvenc alkalmazásaidat ide a bejegyzés alá, vagy a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük