KRESZ Keréken – KRESZ gyakorlás online

KRESZ keréken kampányunk keretében a gyakorlati programokon kívül eddig a kerékpáros, rolleres és e-kerékpáros közlekedésre fókuszáltunk. Mostani bejegyzésünkben a közlekedési szabályok helyes elsajátításának és rendszeres felelevenítésének fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

KRESZ az interneten

Az internetnek köszönhetően nemcsak a tanulás válik kényelmesebbé, de a megtanultak ellenőrzése, és a régebben megszerzett tudás felfrissítése is sokkal egyszerűbbé vált. Meglévő jogosítvány és rendszeres közúti közlekedés esetén is erősen javasolt legalább néhány évente alaposan felrázni tudásunkat, hiszen nem minden közlekedési szituációval találkozunk a mindennapokban. A tudásra viszont bármikor, véletlenszerűen lehet szükség, amikor a bizonytalanság akár veszélyes is lehet mind ránk, mind a többi közlekedőre nézve.

Bemutatunk néhány hasznos forrást, melyek segítségedre lehetnek.

Tanuláshoz

A szakma online sztárja egyértelműen a KRESZ TV oktatója, aki könnyen érthetően magyarázza el a közlekedési fogalmakat, szabályokat és szituációkat. Egy-egy videó egészen hosszú, akár fél órás, órás is lehet, ennek ellenére mégis könnyen fogyasztható tartalmakról van szó a Professzor stílusa miatt.

A videók alatti hálálkodó kommentekből világosan kiderül, hogy mostanra a fél ország a csatorna segítségével készül fel a KRESZ vizsgájára, ami azért nagyon jó, mert itt folyamatosan frissített tartalmakból tanulhatnak, aktuális közlekedési problémákat is képes-hangos formában dolgoz fel.

A KRESZ TV csatornán teljes tanfolyam is elérhető, de külön helyzetekre is rákereshetsz a jobb felső keresős segítsével, valószínűleg lesz róla tartalom.

Tanultak ellenőrzésére és meglévő ismeretek felfrissítésére

A kreszteszt.net a KRESZ vizsgára készülők számára nyújt remek gyakorlási lehetőséget. Az oldalon kategóriánként és szituációnként gyakorolhatunk, tehetünk teszt vizsgát és ismerkedhetünk meg az összes hazai közlekedési táblával.

Szintén alkalmas a már megszerzett, de az évek során megkopott kresz-tudás felfrissítésére, hiszen akár egy jól behatárolt területet gyakorlására is lehetőség nyílik a képes, feleletválasztós feladatokon keresztül.

A KRESZ gyakorlás online számítógépen vagy akár okostelefonon is megejthető, ezért érdemes akár csak néhány percre is „beleugrani”, ha valamilyen kérdésed merült fel a hétköznapi közlekedés során.

Az Együttszabadon programsorozat és a KRESZ Keréken kampány a “Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért, TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003” pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük