Munkaerőpiaci Programok (2021.08.26.) – Munka-,pálya-,és álláskeresési tanácsadás

Ingyenesen elérhető munkaerőpiaci programsorozat Szabadszálláson! A program keretében munka-,pálya- és álláskeresési tanácsadás vehető igénybe tapasztalt szakemberek jóvoltából. Gyere el, kérdezz, tanulj és jegyzetelj, hogy a számodra legjobb munkahelyen dolgozhass! Helyszín: 6080 Szabadszállás, Alsószőlők 2702/2. hrsz.

Időpontok:

2021. 08. 16-án, 10-14:00 között
2021. 08. 26-án, 10-14:00 között
2021. 08. 30-án, 10-14:00 között
2021. 08. 31-én, 10-14:00 között

Jelentkezés a +36 20 368 5215-ös telefonszámon lehetséges

A program egyes elemei részletesen:

Munkatanácsadás

A munkatanácsadás segítséget nyújt a pályamódosításban, az egyéni munkaerő-piaci lehetőségek tisztázásában, az elhelyezkedési esélyek növelésében, illetve a munkavállalással kapcsolatos egyéb ismeretszerzésben. A tanácsadás a munkaerő-piaci folyamatok megismerésén, a munkavállalást elősegítő, illetve korlátozó tényezők feltárásán, az elhelyezkedési akadályok elhárításán, valamint a szükséges támogatási eszközök meghatározásán keresztül segíti a tanácskérőt saját terve annak érdekében történő kidolgozásában, hogy elhelyezkedési, munkamegtartási esélyei javuljanak. A tanácskérő megerősítést kap elképzelésében, bizonytalanságát, kétségeit eloszlathatja, és a megszerzett tudása, készségei, munkatapasztalatai birtokában, igényeihez igazodó tudatos döntést hozhat további szakmai pályafutásával kapcsolatban, és elhelyezkedésére irányuló tervet dolgozhat ki, illetve valósíthat meg.

Pályatanácsadás

A pályatanácsadás célja az igénybe vevő személy pályaválasztásának, pályamódosításának elősegítése, érdeklődésének, képességének, személyiségének és munkaerő-piaci igényének megfelelő pályaterv kialakítása. A tanácsadás során különböző önismereti kérdőívek kitöltésével a pályaválasztásukban vagy önmagukban bizonytalan ügyfelek pályaismeretének, önismeretének bővítése, illetve a reális pályaválasztási döntésének segítése történik. A tanácskérő az önmaga számára leginkább megfelelő pályák, foglalkozások körét határozhatja meg, és tudatosan megtervezheti az életpályáját. A tanácsadás középpontjában a pályaelképzelések, a képzési lehetőségek, a tanulási képesség felmérése, és a döntési készségek fejlesztése áll.

Álláskeresési tanácsadás

Az álláskeresési tanácsadás az álláskereséshez szükséges ismeretekkel, gyakorlattal nem rendelkező embereknek szól. Az álláskeresési tanácsadás segítségével fejleszthető az önismeret, megismerhetők az álláskeresési technikák (telefonálás munkaadónak, felkészülés a személyes találkozókra, a meg nem hirdetett állások felkutatása stb.), a pályázat- és önéletrajzírás fortélyai, az állásinformációk beszerzésének lehetőségei, az állás megszerzésének és megtartásának módjai.

Azok számára, akik nem tudnak részt venni a programon, de érdeklődnek a téma iránt, ajánljuk „Hogyan találjunk munkát” videósorozatunkat az Együttszabadon YouTube csatornáján, ide kattintva.

A rendezvény a “Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért, TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003” pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük